Mahila Market: more than a store

Every purchase makes a difference

Hoe het begon..
Mahila betekent "vrouw" in het Nepalees. Het begon met een idee om kansarme vrouwen in landen zoals Nepal en Indonesië waardig werk te bieden door duurzame producten te laten maken die jij en ik zouden kopen. Met als doel kansarme mensen te ondersteunen. Niet inkopen bij grote leveranciers, maar juist contact te leggen met de lokale bevolking, hun verhaal te horen en samen een team te vormen.

Helaas vanwege de coronacrisis moest ik mijn idee voorlopig opzij zetten. Maar ik wilde heel graag iets voor hen betekenen. Dus ben ik vervolgens gaan nadenken hoe ik dit alsnog kan realiseren ondanks Covid-19. Zo kwam het idee om producten zelf te maken en Mahila Market is ontstaan. Met Mahila Market verkoop ik duurzame handgemaakte fashion & musthaves voor baby en moeder.

Waarom is Mahila Market anders..
Bij Mahila Market staat impact boven winst. Het doel is niet om winst te maken, maar om een positieve impact te creëren. Ik geloof dat ieder mens een eerlijke kans moet krijgen voor zijn/haar toekomst. Daarom gaat 10% van de opbrengst  naar een meisje in Nepal om naar school te kunnen. Dit doe ik in samenwerking met stichting Nepali Children waar ik vrijwilligers werk heb gedaan. Een kleinschalige stichting dat kansarme kinderen een mogelijkheid biedt om naar school te gaan. Lees hier verder over de samenwerking.

Bij Mahila Market shop je niet alleen voor je kleine, maar geef je tegelijkertijd ook een toekomst aan een kind in Nepal. Hoe mooi is dit! 

En mijn plannen voor de toekomst? Ik hoop nog steeds te kunnen samen werken met mensen die een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt en/of samenleving (in ontwikkelingslanden). Mensen die helaas minder kansen hebben, waardoor financiële zekerheid niet vanzelfsprekend is.

Zorgvuldig geselecteerd voor jou

De meeste producten kunnen naar eigen wens samengesteld worden. Je kunt zelf de kleuren en printjes van de stoffen kiezen en combineren. Daarnaast heb ik ook een collectie die alleen in beperkte oplage worden gemaakt. Hierdoor blijft ieder product uniek. De stoffen zijn met zorg uitgekozen en ben ik ook regelmatig bezig met het ontdekken van de mooiste stoffen en het creëren van de leukste sets. Jij en je kleine zullen er dol op zijn!

Bij Mahila Market vind je alleen producten die alleen van OEKO-TEX gecertificeerde stoffen zijn gemaakt. Zo kun je met een gerust hart de mooiste producten voor je kleine selecteren.

Ben je op zoek naar andere kleuren/stoffen voor je bestelling? Stuur even een bericht, dan kijken we samen naar de mogelijkheden

Wil je meer inspiraties of wil je meteen op de hoogte zijn van de nieuwste producten? Volg dan mijn Instagram account!