Mahila Market | more than a store

Every purchase makes a difference

Hoe het begon..
Mahila Market is opgericht door Lokman Yip-Wong. Met mijn passie voor reizen ontdekte ik dat veel mensen in ontwikkelingslanden over veel talenten beschikken, maar niet de kansen en mogelijkheden hebben om daar iets mee te doen. Ook heb ik van dichtbij gezien hoe men daar in armoede leeft. In 2018 ben ik na de heftige aardbevingen op Lombok in Indonesië geweest om te kijken of ik iets kon betekenen voor de gids die mijn man en ik hebben leren kennen tijdens onze reis. In 2019 heb ik vrijwilligerswerk gedaan in Nepal en gewoond bij een Nepalese familie. 

Dit alles heeft mij zoveel voldoening en energie gegeven dat ik heb besloten om mij verder in te zetten voor betere levensomstandigheden voor mensen in ontwikkelingslanden. Zo heb ik mijn baan als risk analist opgezegd en ben ik begonnen met Mahila Market.

Mahila betekent "vrouw" in het Nepalees. Het begon met een idee om kansarme vrouwen in ontwikkelingslanden waardig werk te bieden door duurzame producten te laten maken die jij en ik zouden kopen. Met als doel kansarme mensen te ondersteunen, contact te leggen met de lokale bevolking, hun verhaal te horen en samen een team te vormen.

Helaas vanwege de coronacrisis moest ik mijn idee voorlopig opzij zetten en kwam ik op het idee om producten zelf te maken en zo is Mahila Market ontstaan.

Een jaar later..
Ondertussen heb ik niet stil gezeten en ben ik continue op zoek geweest naar getalenteerde vrouwen. Nu, een jaar later verkoop ik niet alleen producten die door mij zijn gemaakt, maar ook handgemaakte producten gemaakt door vrouwen in ontwikkelingslanden om hen te helpen een leven voor hun en hun familie op te bouwen en uit de armoede cyclus te komen.
Samen met jou wil ik zoveel mogelijk vrouwen over de hele wereld een betere leven geven.

Waarom is Mahila Market anders..
Bij Mahila Market staat impact boven winst. Het doel is niet om winst te maken, maar om een positieve impact te creëren. Ik geloof dat ieder mens een eerlijke kans moet krijgen voor zijn/haar toekomst. Daarom gaat een deel van de opbrengst  naar een meisje in Nepal om naar school te kunnen. Dit doe ik in samenwerking met stichting Nepali Children waar ik vrijwilligers werk heb gedaan. Een kleinschalige stichting dat kansarme kinderen een mogelijkheid biedt om naar school te gaan. Lees hier verder over de samenwerking.

Met de producten van Mahila Market steun je vrouwen in ontwikkelingslanden en geef je tegelijkertijd ook een toekomst aan een kind in Nepal. Hoe mooi is dit! 

Zorgvuldig geselecteerd voor jou

Sommige producten worden door mij met de hand gemaakt. De stoffen zijn met zorg uitgekozen en ben ik ook regelmatig bezig met het ontdekken van de mooiste stoffen en het creëren van de leukste sets. Jij en je kleine zullen er dol op zijn!

Ik gebruik alleen stoffen die OEKO-TEX gecertificeerd zijn gemaakt. Zo kun je met een gerust hart de mooiste producten voor je kleine selecteren.

Wil je meer inspiraties of wil je meteen op de hoogte zijn van de nieuwste producten? Volg dan mijn Instagram account!