Cambodia knits

Handgemaakt in Cambodja

Cambodja Knits is een sociale onderneming die werkt met uitgesloten gemeenschappen in en nabij Phnom Penh. Haar doel is om mooie, hoogwaardige en unieke handgemaakte producten te maken en tegelijkertijd eerlijke en flexibele werkgelegenheidskansen te bieden. Zij geloven dat vrouwen de macht hebben om de cyclus van armoede te doorbreken, bij te dragen aan hun gemeenschappen en de wereld te veranderen. Vrouwen investeren namelijk hun inkomen in de gezondheid, het onderwijs en de toekomst van hun gezin.

Veel vrouwen in Cambodja hebben echter te maken met beperkingen bij het vinden en behouden van betaald werk. Cambodia knits helpt hun en tegelijkertijd hun familie hierbij. De makers verdienen een eerlijk loon onder veilige omstandigheden, waardoor ze onafhankelijker worden en aan een betere toekomst kunnen werken.

Cambodia knits weigert iemand onder de 18 jaar in dienst te nemen en moedigt iedereen met wie ze werken aan om ervoor te zorgen dat hun kinderen goed onderwijs krijgen door op school te blijven. Om hen hierbij te ondersteunen, verstrekken ze een vergoeding voor hun makers met jonge kinderen.

Inmiddels heeft Cambodja Knits meer dan 120 vrouwen getraind in basis- en geavanceerde brei- of haakvaardigheden. Wanneer ze eenmaal getraind zijn krijgen de vrouwen ook de mogelijkheid om de producten thuis te maken. Hierdoor is het niet langer nodig om lange afstanden naar de stad te reizen om werk te vinden en kunnen ouders thuis blijven bij hun jonge kinderen. Het betekent ook dat mensen in hun eigen tempo kunnen werken en toch een leefbaar inkomen kunnen verdienen.

 Cambodia knits