Blessed Hope Nepal

Handgemaakt in Nepal

Blessed Hope Nepal (BHN) is opgericht in 2013 door drie etnische Tibetaanse vrouwen uit de bergen van Oost-Nepal. Zij waren de eerste vrouwen in hun gemeenschap met een eigen bedrijf.  Ze zijn ongeschoold, maar met de hulp van hun vrienden hebben ze dit prachtige bedrijf kunnen starten en laten groeien, dat geweldige kansen heeft biedt voor hun en andere vrouwen in hun gemeenschap. De ingewikkelde kunst van kralenhaken hebben ze zichzelf en andere ambachtslieden geleerd en deze vaardigheid is de basis van hun bedrijf geweest.

De wens is om hoop te geven aan vrouwen uit de dorpen in de Himalaya. Zo proberen ze de leefomstandigheden van vrouwen waarmee ze werken te verbeteren.

Veel van de ambachtslieden hebben niet de opleiding om een goede baan te vinden in Nepal en ze zijn ongelooflijk dankbaar voor het werk dat ze bij BHN hebben. De ambachtslieden komen uit alle verschillende lagen van de bevolking. De leeftijden variëren van 18-50 jaar, sommigen zijn alleenstaand en anderen getrouwd, sommigen hebben kinderen en anderen geen. Ook de niveaus van onderwijs lopen sterk uiteen. De meeste ambachtslieden zijn nooit naar school geweest, enkelen hebben de lagere school doorlopen, een handvol is afgestudeerd aan de middelbare school en een paar van onze ambachtslieden werken zodat ze naar de universiteit kunnen. Woonomstandigheden variëren ook heel erg van een een-kamer huis met vuile vloeren en een buitenkeuken tot een appartement met twee slaapkamers.

Sommige vrouwen leven zonder de gemakken van sanitair binnenshuis of stromend water. De energie die nodig is om dagelijkse huishoudelijke taken te doen zoals koken, schoonmaken, wassen, zorgen voor kinderen kosten hierdoor relatief veel tijd in Nepal. Daarom heeft BHN haar bedrijfsmodel zo ingericht dat ze de hele week hun sieraden thuis kunnen maken.

Elke dinsdag komen ze samen op kantoor en de rest van de week werken de ambachtslieden vanuit huis. Elke week verzamelt en controleert BHN het werk van de vorige week en geven ze nieuwe bestellingen voor de komende week. Daarnaast nemen ze ook de tijd om samen thee te drinken en bij te praten. Naast goed voor hun eigen ambachtslieden te zorgen, willen ze ook impact hebben en investeren in de gemeenschap om hun heen. Ze hebben een grote visie voor de toekomst en danken jou voor al jouw aankopen die hun in staat stellen om steeds meer levens in Nepal te beïnvloeden.

Blessed hope Nepal